За Ивет Павлова и коучинга

Сертифициран НЛП коуч с фокус бизнес растеж и баланс в живота

Ивет Павлова е сертифициран НЛП коуч в Academy of Leadership Coaching and NLP в Калифорния по програма акредитирана от ICF Global (Международната коуч федерация, която определя стандартите в професията и акредитира коучинг училища, както и последващото развитие на професионалните коучове в световен мащаб). От 2014 г. насам Ивет работи като коуч с фокус бизнес растеж и баланс в живота с хора от цял свят като постепенно развива и разширява обхвата на коучинга, учейки и надграждайки всяка година. Февруари 2017 се сертифицира като Big Money Business Coach отново в Калифорния. Ноември 2017 взима ACC акредитационно ниво като професионален коуч в ICF Global.

15 години опит в корпоративния свят

Коучингът е логична стъпка след 15 годишната кариера на Ивет в банковата сфера. Магистър по финанси, тя започва кариерата си в управление на ликвидността на Юнионбанк през 1996 г. Нейния нестихващ порив към знания и новости я тласка към Ърнст енд Янг, където работи известно време като одитор. Прави избор да се завърне в банковото дело като вътрешен одитор в Пощенска банка, където изучава и изследва ефективността и риска в процесите на банката малко след нейната приватизация. В периода на реорганизиране и рибрандинга на банката в И Еф Джи Юробанк България я взимат като главен експерт отговарящ за експанзията и реорганизацията на клоновата мрежа, където тя прилага и учи още много неща във връзка с тоталната реорганизация на една голяма финансова институция. След приключване на този проект сбъдва студентската си мечта да работи кредитиране на малки и средни предприятия като експерт инвестиции в Българо Американска Кредитна Банка, където научава още много за различните видове бизнес, инвестициите, успехите и неуспехите в управлението на малки и средни предприятия.

Предприемачеството

Когато се ражда детето й, тя започва да чете детска психология, за да даде най-доброто на сина си. Тогава тя започва да разбира защо едни хора са по-успешни от други, защо едни могат да градят пълноценни партньорски взаимоотношения, а други не могат, започва да разбира от къде са идвали нейните трудности в живота и колко са важни взаимоотношенията за здравето, щастието и успеха на хората.

Това я тласка в посока уелнес. Започва да мисли за собствен бизнес и от банковото дело излиза, за да стане уелнес консултант, защото вярва, че е важно да се грижим за себе си, въпреки интензитета на нашето време и в противовес на това. Сертифицира се като консултант по спортно хранене и треньор по аеробика и 2 години развива самостоятелна дейност, като посещава и различни курсове за личностно развитие. Когато решава, че иска да помага на хората да променят живота си към по-добро,  попада на коучинга и НЛП като методи за трансформация и разкриване на пълния потенциал на хора и екипи. В тях намира призванието си и след сериозно учене и интегрирайки целия си опит от банковия период, като уелнес консултат и като коуч, създава собствени програми за подкрепа на хората в това да постигат професионалните си цели по-бързо като в същото време се грижат за себе си и взаимоотношенията у дома на време.

Индивидуална работа с клиенти като коуч

Повече от 3 години Ивет помага на хората да подобряват качеството си на живот като разрешават по-бързо предизвикателствата, пред които са изправени, чрез методите коучинг и НЛП в индивидуални сесии, които се провеждат он-лайн. В нейната работа тя провокира хората да се развиват по-бързо професионално, като в същото време балансират с грижа за себе си и взаимоотношенията с близките си навреме. Това е уелнес елемента, който тя вярва, че е важен, за да имаме стабилност в бизнеса и в личния живот в настоящето и бъдещето.

Лектор и посланик на положителна промяна

Освен като коуч Ивет се развива и като лектор и посланик на положителна промяна, защото вярва, че положителната промяна за обществото идва, когато всеки един от нас направи положителна промяна за себе си първо, а после и за хората около него. Тя е разработила няколко теми, които прави като лекции или под формата на уъркшоп в зависимост от потребностите на аудиторията и събитията, в които участва. Една от най-успешните теми, разработени от нея е „Какво ни пречи и какво ни помага да печелим повече пари“. За първи път темата е представена на живо събитие съвместно с Карол Капитал Мениджмънт, където предизвика голям интерес в публиката. От тази лекция с коучинг елементи в нея хората си тръгнаха с първите осъзнавания какво и как да направят лично за себе си, за да могат да печелят повече. Можете да следите за следващите издания на тази тема тук на този сайт в страницата на „Събития„.

През октомври 2017 г. Ивет участва като лектор на Международната коучинг конференция, организирана от ICF България в София. Темата, по която тя говори беше „Как коучингът помага за по-бърз бизнес растеж и баланс в живота едновременно“. Тази тема също беше много интересна за участниците и отзивите бяха чудесни.

Ивет е водила и интересни лекции и уъркшопи относно това как да подобрим продуктивността си, за да можем за по-малко време да даваме по-добри резултати. Те са насочени към хора от малкия бизнес и фрилансърите. В тях се говори както за организация, така и за психологическата ни нагласа, която помага да подобрим в пъти личната си ефективност, а от там и продуктивността си. Относно бъдещи уъркшопи на тази тема, също можете да следите в този сайт на страницата „Събития„.

Директор „Професионално развитие“ в ICF България за периода 2018-2019 г.

Като награда за нейната отдаденост на коучинг професията, декември 2017 г. е избрана за член на борда на директорите на ICF България и в периода 2018 -2019 година ще отговаря за разпространението на професионалния коучинг у нас като Директор „Професионалното развитие“. Щастлива е да работи за тази кауза съвместно с екип от известни коучове в България, невероятни професионалисти и личности. Вярва силно в ползата от коучинга за просперитета, както на отделните хора, така и на цели общности и с удоволствие ще даде своя принос за България в тази посока.

 

Какво казва Ивет за коучинга и НЛП, и работата й с хората

В коучинга и НЛП намерих точно тези „инструменти“, които ни дават възможност да развием и покажем най-доброто от себе си, „инструменти“, които помагат да преодолеем предизвикателствата си и да намалим стреса, методология за това как да създадем в реалността, това което искаме.

Можем да обобщим така: коучинга и НЛП са наука за човека, взаимоотношенията и високите постижения. Това са иновативни подходи, създадени в отговор на търсенията на новата епоха, в която сме влезли, а именно стремежът към успех, щастие и съвършенство като индивидуалности и в унисон с душата на отделния човек.

Аз НЕ уча хората как да управляват времето си или как да правят бизнес, нито как да оправят личния си живот. 

Това, което правя е да им помогна сами да намерят най-правилните решения за себе си като им давам възможност чрез техниките на коучинга и НЛП да достигнат до своите ценности, силни страни, вътрешни ресурси, да преодолеят негативни емоции, вътрешни блокажи и други неща от тъй наречената „вътрешна игра“ (inner game), които ни спират да създадем в реалността това, което искаме. Заедно преобръщаме трудностите във възможности, в място за учене и яснота за действие.

Вие вероятно можете да постигнете всичко, което искате сами. Работейки с мен ще забързате този процес в пъти, ще спестите време и средства, а инвестицията за работа с мен е нищожна на фона на това, което можете да постигнете благодарение на съвместната ни работа.

Можете да разгледате какво казват хората за работата си с мен тук.

Научете повече тук:

В професионалния коучинг не се дават съвети.

 • Под формата на дискусия, коучът помага на клиента сам да намери отговорите вътре в себе си, защото никой не познава по-добре ситуацията, в която е клиента, неговият бизнес, неговите идеи, цели, мотивация, потребностите на душата му, ценностната му система и взаимоотношенията му с околните.
 • Коучингът е наука и метод как да извадим това знание, което имаме вътре в нас и да го ползваме по най-добрия начин, за да постигнем целите си или да подобрим начина си на живот.
 • Коучингът си има структура, правила и принципи на работа, които се изучават, тренират и прилагат от професионалните коучове.
 • Коучингът е партньорство, в което клиентът и коучът са равнопоставени - те са партньори в постигането на целта.
 • Коучът не е учител, не е съветник, той вярва, че клиентът най-добре знае какво е правилно за самия него и му помага да достигне до това знание по съответните правила на професията.

НЛП (невро лингвистично програмиране)

 • НЛП е наука за човека и взаимоотношенията. НЛП е също и метод на работа, който помага да се направи трансформация в посока, която желаем.
 • Обединява в себе си няколко вида науки: психология, лингвистика, невро-науките и физиология, както и множество изследвания, направени с цел изучаване на поведението на най-успешните хора в света. 
 • НЛП изучава как ние като хора учим, как информацията влиза в нас на съзнателно и подсъзнателно ниво, как начина ни на общуване рефлектира в нас, как възприемаме информацията, която получаваме, как ние реагираме на нея и на външните фактори, събития и отношение, как се създават моделите на поведение, които ползваме, как всичко това преминава през нервната ни система чрез емоциите и се отразява на физическото ни тяло, на реакциите ни, на поведението ни, на отношението ни към света, към нас самите и към другите хора, как се формира различните преживявания, които определят настоящето и бъдещето ни.
 • НЛП дава и знанието как да контролираме тези неща, така че да можем да променим моделите, които не ни служат добре в други, които да са по-подходящи за постигане на целите ни. 
 • Разработените НЛП техники дават възможност да осъществим на подсъзнателно ниво промяната, която ни е нужна, за да творим настоящето си и бъдещето си, така че да създадем в реалността това, което душата ни иска.

Аз дефинирам тези два подхода за работа с хора като "Психология на хармоничните отношения, високите постижения и доброто здраве". Чрез тях получаваме яснота, осъзнавания и решения, които трансформират ситуации, бизнеси, животи във възможно най-добрата посока за развитие.

По време на корпоративната си кариера съм била на много тренинги. Сега мога да кажа, че резултатите от тях могат да бъдат по-ефективни в дългосрочен план, ако хората използват коучинг услуга в същото време.

 • Обичайно в тренингите ни учат какво да правим, но не работят с хората за увеличаване на тяхната увереност и справяне с личните им затруднения, страхове, тревоги и други стресиращи фактори. Повечето тренинги не развиват личните таланти и силни страни. Коучнига и НЛП идват точно тук да запълнят тази празнота и да ни дадат "зелена светлина" към личния ни успех и удовлетворение.
 • Разликата с консултирането- консултантът предоставя своите знания и своята гледна точка относно Вашето питане. Той споделя експертизата си в дадена област и може да Ви даде съвет и нови знания в област, която не познавате добре. В коучинга се работи със знанията на клиента и неговата компетентност. Коучът съдейства да намерите решенията и да развиете потенциала си като използвате информацията, която вече имате. Той работи с Вас върху преодоляване на вътрешните Ви спирачки. Провокира Ви към ефективни действия. Много интересен процес с неочаквано добри резултати.

Тренингите и консултирането са също много важни методи за развитие. Съществената разлика е в това, че те дават информация и знание, с което разполагат други хора. Работата с коуч спомага за интегриране на всичкото знание и го прави работещо по най-добрия начин за всеки един от нас.

Как може да оценим нещо колко струва, ако не го познаваме и ако не знаем каква полза ще ни донесе. 

Коучингът е инвестиция, която се възвръща многократно в съвсем кратки срокове под формата на постигнати цели и мечти, подобрени взаимоотношения или друго, което е важно за човек да постигне. 

Цената на услугата зависи от срочността на нашите взаимоотношения и я обсъждаме по време на опознавателните ни разговори заедно. 

Свържете се с мен, ако искате да научите повече относно цената на услугата.

Коучинг процеса протича по следния начин:

 • В началото определяме целите, които искате да постигнете като работите с мен. Определяме периода на съвместна работа и колко често ще се срещаме.
 • За постигане на дългосрочни резултати, обичайно се срещаме от 2 до 4 пъти в месеца онлайн (по скайп или по телефон). Стандартно работим за период от 3, 6 до 12 месеца – в зависимост от целите, които клиентът си поставя.
 • В тези срещи обсъждаме всичко, което Ви интересува относно Вашите цели. Вие поставяте темите на разговор и работим по тях. В същото време се движим по система, която да Ви води до желан резултат.
 • Моята работа е да водя в процеса, така че да се предвижвате към ефективни действия. 
 • Вие сте отговорни за действията, които предприемате или не предприемате и за изпълнението на задачите, които сами ще си поставяте. Вашите резултати зависят от Вашите усилия.
 • Моята отговорност е да държа структура, която Ви дава възможност да изследвате и преодолявате нещата, които са важни за Вас, за да постигнете целите си.
 • На края на коучинг периода Вие измервате постигнатите резултати от работата си с мен.

Аз съм с Вас, за да Ви помогна да направите това, което не сте успели до сега да направите сами, ако то е етично и полезно за Вас и околните.

За да мога да правя това, което предлагам, съвсем отговорно преминах през необходимото образование  и сертификация в САЩ и България, и продължавам да се развивам с допълнителни периодични обучения и практика. Следя новостите и черпя знания и опит от световно известни ментори в тези области.

Вече вероятно сте прочели за мен по-нагоре в изложението. Тук можете да видите сертификатите от обученията, през които съм преминала в областта на коучинга и НЛП. 

 

 

 

 

   

 

 

 

Ако искате да научите повече или да си уговорите безплатен опознавателен разговор с мен, пишете ми чрез формата за контакт в „Контакти„. Ще се свържа с Вас в рамките на 48 часа в работните дни.