Отзвук от тренинга и някои полезни неща като послание от участниците

22 ноември 2016г.

Привет от мен! В събота се проведе първия модул от практическия семинар „Удвоете продуктивността си за 100 дни” на тема „Фокус и концентрация”.

Разгледахме факторите, които им влияят и чрез няколко упражнения работихме за това:
  • Как да подобрим управлението на фокуса си, така че да получаваме по-добри резултати от това, което искаме да постигнем в професионален и личен план.
  • Как да освободим енергия и фокус, за да имаме по-добра концентрация, присъствие тук и сега и нужното ни внимание, за да постигаме резултатите, които гоним.

Идеята е, че един път трябва да можем да управляваме фокуса си като го насочваме по-ефективно. И втори път трябва да се освободим от това, което ни тегли от енергията и ни държи „лоста за управление на фокуса” като затруднява управлението му.

Участниците имаха възможността да идентифицират проблемите, върху които да работят в следващите седмици, за да станат по-ефективни. Това, до което достигнаха, не е нещо изключително ново. Всеки малко или много се е сещал за тези неща. Но колко често ги прилагате? Истината е, че като ни затисне ежедневието става трудно осъзнато да управляваме фокуса и концентрацията си.
Целта на тренинга е точно това – да идентифицира нещата, върху които да работите, а някои от тях ги отработваме веднага на място, за да можете осъзнато да контролирате и насочвате фокуса си, така че да имате максимални резултати.
 
Благодаря на четиримата участници за активността им и за това, че си позволиха да влязат в дълбочина и да работят сериозно за подобряване на своята продуктивност.  img_1917

На въпроса „Кое беше важното, което научихте днес?” получих следните отговори:

  • Научих, че решение има за всеки проблем. Пътят е дълъг но всичко зависи от нас самите.
  • Човек трябва да обръща внимание и на себе си, а не вечно да се пренебрегва в името на децата, работата и т.н., за да е здрав и за да има положителна енергия да се справя дългосрочно с ангажиментите си и да дава качествено внимание на близките си.
  • Прекаленото фокусиране върху дадена ситуация или проблем, само ги задълбочава и не ни дава възможност да намерим други решения.
  • Това дали ще се притеснявам или не зависи само от мен и с притесненията си не помагам на никого, а увеличавам собствения си стрес и неефективност.

А на въпроса „Какво Ви хареса от тренинга” участниците в семинара споделиха следното:

  • Непринудената и спокойна обстановка, в която изникваха важни въпроси и отговори, и начинът, по който неусетно стигахме до същността на нещата. Времето мина неусетно, много приятно и полезно.

Точно това е резултатът, който харесвам на метода „коучинг”, който чрез дискусия дава важни отговори като в същото време създава емоционално положителен заряд.  Скоро ще направим и втори модул на този тренинг.

А за тези от Вас, които проявяват интерес, през януари ще сформираме онлайн група за работа в тази посока. Повече информация очаквайте през декември на сайта и във фейсбук. А за да не пропуснете анонса, можете да се включите в мейл листа тук на този сайт.

С пожелания за приятен ден и прекрасна седмица!

Ивет Павлова,

НЛП коуч за бизнес развитие и баланс в живота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Въведете сумата 6+1 =